2017. november 22., szerda

elkeserítő


A minap találtak egy halott csecsemőt egy kuka mellett. A gyanúsított egy 15 éves lány, aki állítólag a szülészetről szökött el.
A neten a fórumozók már mindenféle átokkal megszórták és a gyűlölet legszéleskörűbb kifejezéseivel élve ítélték el.

A tettre, a gyilkosságra nincs mentség, de…
- Belegondolt abba bárki, hogy egy 15 éves GYEREK-ről van szó? Aki a legnagyobb valószínűség szerint azt se tudta, hogy mi történik vele? És nem, nem lehet érv az, hogy „ha szexelni tud…”, mert a gyerekek csak a legritkább esetben vannak felvilágosítva.. igen, szexelni tudnak, de a testükről, illetve az abban zajló folyamatokról nem tudnak semmit. Sok nő még felnőttként sincs tisztában a saját testével, nem hogy 15 évesen...
- Tudja valaki, hogy milyen körülmények között fogant a baba? Nem biztos, hogy a lány csak „kamatyolt” egy jót, lehet más oka is (igen, akár erőszak - pl. családon belüli is).
- Mi vihette el odáig, hogy a szülészetről szökött meg? Pont a szülészetről, ahol tudtak volna segíteni neki?
- Hol van az édesanyja, a családja?
- Belegondolt valaki abba, hogy esetleg ez a kislány a szülőszobában jött rá arra, hogy gyereket vár és igazából fogalma sincs arról, hogy ez mivel jár, ettől kapott olyan sokkot, ettől ijedt meg annyira, hogy világgá szökött és hülyeséget csinált?
- Belegondolt valaki abba, hogy ha ez a lány meg tudott szökni, akkor OTT sem volt vele senki?

Árulja már el nekem valaki, hogy mégis mi a jó büdös franc történik ebben a világban, hogy az emberek gondolkodás nélkül lincselnek, gyilkolnak? Nem mentség, hogy csak neten keresztül, hogy fotelharcosok, mert véleményem szerint, ha valaki rendben van lelkileg, nem is ír le olyan gyűlölettel teli ítéleteket, amiket nap mint nap olvasok.

Láttam én egy kislányt a vádlottak padján. Jómódú magyar családból származott, anyuka könyvelő volt… a lány példás tanuló, eredményes sportoló…  teherbeesett… érdekes módon a barátja nem vette észre rajta a testi változást, sőt, az anyja sem (mint kiderült anyuci hazudott, csak homokba dugta a fejét!), a kislány a családi házuk wc-jében szülte meg a gyermeket, aki belehalt a szülésbe és a kislánynak fogalma sem volt arról, hogy mi történik vele! Ráadásul nem is maradt ki a menstruációja (mert ilyen is van). Én egy pillanatig nem a gyereket hibáztattam, hanem az anyját, aki úgy gondolta, hogy ha nem veszek róla tudomást, akkor a lányom nem terhes! Nem a lányt ültettem volna a vádlottak padjára, hanem az anyját.

Borzalmas hátterek, életek, sorsok vannak a világon. Nem szabadna felszínesnek lenni, senki felett pálcát törni, elítélni... inkább segíteni kellene egymásnak. És itt persze nem a cselekvőképesség teljes tudatában lévő gyilkosokról, állatkínzókról beszélek, hanem az ilyen áldozatokról.. mert ez a lány maga is egy áldozat. Vagy így, vagy úgy... 

Néha azt kívánom, hogy terjesszük el, hogy az agy egy alkalmazás... hátha többen próbálják alkalmazni.

10 megjegyzés:

 1. Ha valóban ő hozta világra a gyermeket és csak 15 éves akkor segíteni fognak neki, sajnos azon viszont mi nem tudunk segíteni, hogy ne legyen ilyen rögtön ítélkező az emberek egy része. Amúgy nekem már az is furcsa, hogy le kell, hogy írják sokan az ilyen-olyan véleményüket, hogy ekkora a közlésvágy az emberekben a világ felé, de ahogy írtad csak fotelharcosok, szavazni stb. biztosan nem mennek el.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az eset már megtörtént és nem segített neki senki... ha segítettek volna, nem így alakult volna. Már késő. Két élet már biztosan tönkrement...

   Törlés
 2. A fejem felett lakóknál is 15 volt a lány amikor szült először. 13 volt amikor először teherbe ejtette a cigó...de azt a gyereket még a lány szüleinek nyomására elvetették. 17 volt amikor másodszor szült. 18 amikor elszökött és itt hagyta a gyerekeit és a gyerekei apját. Most vitték el a 2 purdét állami gondozásba a múlt héten. Annak idején emlékszem, hogy a lányt úgy kellett innen elpofozni, de akkor is visszajött, mindig visszajött, akármit is csináltak a szülei meg a pasija. Vannak ilyenek is...ennek ellenére sajnálom az a lányt, mert örök életre viselnie kell a döntését.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sokféle élet és sors van... borzasztó, hogy ilyen megtörténhet..

   Törlés
 3. A híradások nagyon érdekesek... egy hírt rengetegféleképp lehet tálalni, leírni és ezzel a közvéleményt formálni, bizonyos irányba "tolni"... ugye itt is a negatív felhang jött ki az egészből, erre ugrik az emberek többsége, és a vélemény hipp-hopp már megy is egy irányba... a tömegszellem meg eléggé igénytelen mostanában, mert mindenki tobzódik a neten, váááá, én ettől megyek falra legtöbbször.
  Mivel nem ismerjük a lányt, a körülményeit, tényleg nem szabad (élesen) ítélkezni, de ugyanakkor tény, hogy a baba meghalt, és lehetett volna másként is, ha nem kellett neki a kisgyerek, vagy nem volt olyan a helyzete, vagy bármi.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem a neten való tobzódással van a bajom, hanem azzal a gyűlölettel, rosszindulattal és negatív ítélkezéssel, amivel olyan sűrűn találkozok mostanában.

   Törlés
 4. Nem kívánok állást foglalni, csak annyit fűznék hozzá Lazacom, hogy annak a lánynak fogalma sincs a döntései súlyáról, hidd el nekem. Elképzelni nem tudjátok, milyen nihilben élnek az ilyenek, mi a saját fejünkkel gondolkodunk, amikor véleményt alkotunk róluk, de ők számunkra felfoghatatlan lelki-szellemi nyomorban tengődnek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Először valami ilyesmit akartam írni én is aztán visszatöröltem. Jó , hogy leírtad. Valóban sokan annyira egyszerűen gondolkodnak ( nem gondolkodnak),hogy egy kutya érzőbb és okosabb náluk és erről sokszor nem is ők tehetnek, hanem a környezetük, az élethelyzt amiben vegetálnak. A mélyszegénység és az érzelmi nyomor, sivárság és érzéketlenség az alacsony IQ-val párosulva generációról generációra száll. Iszonyat, amiről szerencsénkre fogalmunk sincs csak ha talalkozuk vele. Egy teljesen másik világ.

   Törlés
  2. Kezdem azt érezni, hogy a tudatlanság olyan, mint a járvány... egyre szélesebb körben terjed...

   Törlés
  3. Igen, azért, mert egy tudatlan és érzelmi nyomorban felnőtt anya vagy apa a lehető legritkább esetben tud értéket közvetíteni a saját gyerekének, és ez nem is biztos, hogy az ő hibája. Ők nem is tudják legtöbbször, milyen sivárságban élnek, és nem is értik, miről beszél nekik az ember, amikor próbál rávilágítani, mennyire nem jó az, amit és ahogy ők tesznek, élnek.
   És ha ő ilyen, akkor a gyereke is ilyen lesz, és az ő gyerekei is ilyenek lesznek, és ez hatványozódik generációról generációra, és valóban járványszerűen terjed sajnos.
   Szóval a Lazac által leírtakra visszatérve úgy gondolom, annak a két kisgyereknek az a legjobb, hogy most nevelésbe kerültek, és a nevelőszülő olyan körülményeket teremt számukra, olyan értékeket közvetít nekik, amit esélyük sem lett volna megkapni soha.

   Törlés

Köszönöm hozzászólásodat! Ellenőrzésem után megjelenik az oldalon, addig is kérlek legyél türelemmel! (Előfordulhat, hogy ez hosszabb időt vesz igénybe, hiszen nem ülök örökké a gép előtt!)
További szép napot!

.

Minimalizálási szenvedélyem eljutott a blogjaimra is. Jelenleg azon dolgozom, hogy minden régi blogomat összeszedjem és egy felületre feltöl...