2017. október 26., csütörtök

?

Egészen biztos vagy abban, hogy nem próbálsz más/milyen lenni, mint amilyen valójában vagy - azért, hogy megfelelj/beilleszkedj?

 1. Mikor gondolkodtál el azon legutóbb, hogy mennyivel jobb lenne, ha magasabb/alacsonyabb/soványabb/kövérebb/cellulitmentes/rövidebb hajú/hosszabb hajú/nagyobb-feszesebb-kerekebb cickójú lennél, mert ciki/gáz ahogy kinézel? 
 2. Mikor próbáltad magad kicsit butábbnak mutatni azért, hogy ne legyen olyan nagy a kontraszt közted és a másik tahósága/műveletlensége között, mert jajj, de kellemetlen okosabbnak/intelligensebbnek lenni, mint más, hiszen azonnal pálcát törnek, hogy egoista vagy és öntelt? 
 3. Mikor nyelted le a mondanivalódat/véleményedet/panaszodat/fájdalmadat azért, hogy ne tűnj hisztisnek/balhésnak/sárkánynak? 
 4. Mikor szégyellted el magad azért, mert kiálltál magadért és te váltál rosszá mások szemében? 
 5. Mikor akasztottad vissza utoljára azt a szexi ruhát azért, nehogy azt gondolják rólad, hogy kurvásan öltözöl éspervagy olcsó nő vagy?
 6. Mikor akasztottad vissza utoljára a fogasra, tetted vissza a polcra a ruhát, lábbelit - bármely ruhát, kiegészítőt - hiába tetszik nagyon, azt már ciki lenne hordani, hiszen nem divat? 
 7. Mikor titkoltad el utoljára az örömödet azért, hogy mások ne legyenek irigyek, mert mostanában a panaszkodás a "trendi" és hát mit gondolnak mások?
 8. És mikor rejtetted el mosoly mögé a könnyed azért, hogy ne sajnáljanak, mert - mit gondolnak mások, ha könnyes a szemed? 
 9. Mikor tettél utoljára valamit.. bármit csak azért, hogy ne legyél más, ne legyél kirívó, mert mit gondol rólad a Mari néni, Náncsi néni, Józsi bácsi, a szomszéd, a főnök, a gyereked, a férjed, az exed...?

8 megjegyzés:

 1. Még mindig nagyrészt nem :)
  A felsoroltakból, ha bármit is nem tettem meg, az magam miatt volt, és nem a megfelelés miatt. Esetleg azért, hogy ne bántsam meg a másikat (lenyelt vélemény pl.)

  VálaszTörlés
 2. A kérdéseket számozd meg, hogy könyebb legyen válaszolni:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megtörtént és köszönöm, ha válaszolsz, bár inkább elgondolkodtató kérdések, nekem is.

   Törlés
 3. Az 1. ponton szoktam gondolkodni, ó, én gyarló női lény, de egyébként a többi nem érdekel. Mármint úgy nem érdekel, hogy nem teszek ilyesmiket, bár a véleményformálásomon szoktam finomítani, de csak olyanok esetében, akik megérdemlik.

  VálaszTörlés
 4. Hát kb. mint Vilma:) De szerintem főleg mert egy korosztály vagyunk, nyílván 20 évesek körében érdekesebb válaszok születnének.

  VálaszTörlés
 5. Öregséggel bölcsülünk. :)

  VálaszTörlés
 6. A 8-on kivűl más nem jellemző rám. A kérdésre válaszolva, az utóbbi időben számtalanszor...de majd elmúlik :)

  VálaszTörlés

Köszönöm hozzászólásodat! Ellenőrzésem után megjelenik az oldalon, addig is kérlek legyél türelemmel! (Előfordulhat, hogy ez hosszabb időt vesz igénybe, hiszen nem ülök örökké a gép előtt!)
További szép napot!

.

Minimalizálási szenvedélyem eljutott a blogjaimra is. Jelenleg azon dolgozom, hogy minden régi blogomat összeszedjem és egy felületre feltöl...