2017. október 25., szerda

?

Hányszor próbáltál más/milyen lenni, mint amilyen valójában vagy - azért, hogy megfelelj?6 megjegyzés:

 1. Nem jellemző.
  Változni változunk egy kicsit, minden ember társaságában - de csakis úgy és addig amíg nekünk jó, és talán észre sem vesszük. De azért, hogy megfeleljek, hát nem.

  VálaszTörlés
 2. Vannak (munka)helyek, ahol muszáj alkalmazkodnia az embernek az elvárásokhoz, sajna ez a folyamatos alkalmazkodás egy idő múlva már a részévé is válik így már nem is kell igazán másnak lennie ... Így számomra a hányszor kérdésnek már nincs is értelme:(

  VálaszTörlés
 3. Már régen nem teszek ilyesmit, azt hiszem, az önismeret alapja, hogy olyan vagyok, amilyen, és nem olyan, amilyennek elvárják.

  VálaszTörlés
 4. egyszer próbáltam, szánalmas/borzalmas és nem én voltam...most már nem, sohasem próbálkozom másnak látszani. eszi nem eszi, nem kap mást.

  VálaszTörlés
 5. A többiek bejegyzése elgondolkoztatott. Amit leírtam az alapján olyan mintha én mindig szerepet játszanék... viszont ez szerintem inkább arról szól, hogy az ember az élete során megtanul alkalmazkodni helyzetekhez, emberekhez és szerepekhez és van anya/feleség/ beoszott/ túrázótárs / kutyatenyésztő+ 1000 más szerepe is, amik természetesen mivel mind Ő maga, a személyiségétől függőek és mind a részévé válnak. 45 éves korára az ember nem bújik ki a bőréből, hanem alapvetően magát adja a helyzetnek megfelelően... Teljesen másképp viselkedni a megfelelés miatt én már képtelen lennék.

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm az elgondolkodást és a válaszokat! :)

  VálaszTörlés

Köszönöm hozzászólásodat! Ellenőrzésem után megjelenik az oldalon, addig is kérlek legyél türelemmel! (Előfordulhat, hogy ez hosszabb időt vesz igénybe, hiszen nem ülök örökké a gép előtt!)
További szép napot!

.

Minimalizálási szenvedélyem eljutott a blogjaimra is. Jelenleg azon dolgozom, hogy minden régi blogomat összeszedjem és egy felületre feltöl...