2017. március 17., péntek

témánál vagyok...Az energia létezése – akkor is, ha nem látható – bizonyított tény, és az is, hogy az energia információkat is hordoz. Áldott és szerencsés vagyok, hogy képes vagyok érzékelni ezeket az információkat.
„Túlérzékeny” lévén lelkeket látok és nem embereket… Sokáig megzavart az, hogy az emberek legtöbbje álarcot hord és próbál másnak látszani, mint ami, valamint az, hogy az emberek többsége még önmagának is hazudik.
Lépésről lépésre, napról napra haladtam előre, megtanultam hinni magamnak és magamban, és megtanultam a legtöbbet és legjobbat kihozni érzékenységemből. Elfogadtam azt is, hogy az emberek ilyenek… legtöbbjük képtelen önmagát adni igazából, képtelenek megélni az érzéseiket és ilyen-olyan álarcokkal próbálják leplezni a valóságot, olyan szinten, hogy maguk is elhiszik, az álarcuk az igazi énjük. Ennek megfelelően alkalmazkodtam és tiszteletben tartva mások hitrendszerét, megtanultam a saját energiáimat úgy használni, hogy azzal mindenki javát szolgálhassam. 
Na persze én sem vagyok buddha, ergo én sem vagyok mindig, minden pillanatban megfelelően tudatos. Ezt értsd úgy, hogy tornádóként tudok kikelni önmagamból... de én legalább mindig önmagam vagyok :)

Amikor állatok között vagyok, sokkal könnyebb dolgom van… Ők nem a múltban és nem a jövőben élnek, hanem csakis a jelenben. Nem cipelnek sértődéseket, sérelmeket, nem hordanak álarcokat – minden pillanatban önmagukat adják, tiszta szívvel és őszintén. Feltételek nélkül hisznek és bíznak, és képesek minden napot tiszta lappal kezdeni. Olyanok ők, amilyennek nekünk, embereknek is lennünk kellene.

Egy kutya mindig őszinte… ő biztosan nem fog arról győzködni, hogy rosszul érzem, amit érzek, és ő valójában azért harapta le a fél karomat, mert puszit akart adni.. egyértelmű és tiszta jelzéseket adnak a bennük zajló folyamatokról. Éppen ezért bátran hagyatkozhatok a belőlük áradó energiára és a viselkedésükre.
Sőt, az állatok azok, akik valódi tudatosságra tanítanak. Őszinte lényük mellett csodálatos tükörképeink, kertelés nélkül tükrözik vissza a bennünk zajló folyamatokat. Egy kutyával való kapcsolat megmutatja egy ember valódi személyiségét is. Ha bizonytalan, instabil, agresszív személyiség valaki, az a kutyán is látszik. Ha saját életét nem képes kézben tartani, irányítani, ha nem elég nyugodt, tudatos és határozott, akkor ez a kutyájával való kapcsolatát is befolyásolni tudja.
Tele van az internet önismereti tanfolyamokkal, mindenhol arra próbálnak rávenni mindenkit, hogy legyen határozott, álljon ki magáért, de drága tanfolyamok helyett elég lenne mindenkinek egy kutyát „kiutalni”. Ott aztán nincs kecmec. Nincs választási lehetőség. Vagy megtanul az illető a jelenben élni, tudatos, nyugodt és határozott energiákat közvetíteni és megtanul falkavezérként viselkedni, vagy a kutyája körbe fogja röhögni. És nem azért mert rossz, vagy gonosz, hanem azért, mert pontosan érzi és tudja, hogy mikor mit engedhet meg magának, hogy hol vannak a határok (ha vannak) és okos lény lévén bizony kihasználja a lehetőségeit.

Ahogy változik a gazda, a kutya is változni fog és mindig pontos visszajelzést ad a fejlődésről. Aki pedig képes a kutyája falkavezére lenni, az ezt az energiát képes az életébe is átvinni.

Valójában baromi egyszerű, de mégsem. És miért nem? Nos, az emberek többsége lusta és nem eléggé tudatos. A szeretet nem azt jelenti, hogy mindig és mindent megengedünk a másiknak. Határokat kell szabni és következetesen kell viselkedni. Ha a szülők nem foglalkoznak a gyerekekkel, nem irányítják őket és nem mutatnak példát illetve utat, a gyerekek frusztrálttá és bizonytalanná válnak és "rossz" viselkedéssel jutalmazzák szüleik rossz nevelési módszereit. Ha a gazda nem foglalkozik helyesen a kutyájával, akkor a kutya hamarosan átveszi a falkavezér szerepét és ő irányítja a családot. Ahogy egy gyerek teljesen ki tud siklani a rossz irányítástól, úgy egy kutya is csúnya dolgokra képes.

Ha rossz a gyereked, nem a gyerek a rossz, hanem a módszereid. Ha rossz a kutyád, nem ő rossz valóban, hanem te nem tudsz vezérként irányítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat! Ellenőrzésem után megjelenik az oldalon, addig is kérlek legyél türelemmel! (Előfordulhat, hogy ez hosszabb időt vesz igénybe, hiszen nem ülök örökké a gép előtt!)
További szép napot!

...

Jöttem, olvastam blogokat és abban elfáradtam. Öregszem, vagy mijaszösz. Járok a személyi edzőmhöz rendesen, és komolyan mondom, aki azt mo...